NBA FİNAL SERİSİ 5. MAÇ: LOS ANGELES LAKERS-MİAMİ HEAT - Hempa Entelekya

NBA FİNAL SERİSİ 5. MAÇ: LOS ANGELES LAKERS-MİAMİ HEAT

NBA final serisinin beşinci maçı bugün sabah saat 04.00’de oynandı. Los Angeles Lakers ve Miami Heat arasında oynanan final serisinin beşinci maçının özetini ve önemli notları sizlere elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım.

Maçın ilk dakikaları her iki takımın sıkı savunmasıyla geçti ve takımlar sayı üretmekte zorlandı. İki takımda hücumda yavaş yavaş ritim bulmaya başladı ve karşılıklı sayılar ile geçildi. Lakers’da Danny Green, Miami’de ise Jimmy Butler hücumda iyi başladı.

İlk çeyreğin bitimine yedi dakika kala Jimmy Butler ve Dwight Howard arasında ufak çaplı bir gerilim yaşandı ve olay büyümeden kısa sürede bitti. Anthony Davis’in hücumda etkin rol almasıyla beraber Lakers molaya 14-11’lik skor ile önde girdi.

Mola dönüşü karşılıklı sayılar ile geçilse bile oyuna ağırlığını koyan Lakers farkı 5’e kadar çıkardı. Jimmy Butler’ın hücumda sorumluluk alması ile oyunda kalmaya çalışan Miami son üç dakikaya 20-18 önde girdi. Anthony Davis’İn hem hücumda hem savunmada etkin rol alması farkın büyümesine engel oldu. Bitime bir dakika kala ribaunt sonrası kendini yere bırakan Anthony Davis’in bileğinde olan sakatlık nüks etti ve kenara geldi. İlk çeyrek 25-24’lük skor ile Miami üstünlüğü ile geçildi.

İkinci periyota 6-0’lık seri ile başlayan Miami Heat ilk dört dakikada farkı 9’a çıkardı. İkinci periyotun ortalarında Lebron James hücumda sorumluluk alarak Lakers’ın oyunda kalmasını sağladı. Lakers’ın son bölümde sıkı savunması ve hücumda ritim bulması ile farkı eritti ve son saniyelerde fark bire kadar indi. Jimmy Butler’ın son saniye üçlüğü ile fark 4’e çıktı ve devre 60-56’lık Miami üstünlüğü ile bitti.

Üçüncü periyota her iki takımda hızlı başladı. İlk dört dakikada toplam 21 sayı üretildi. Takım halinde iyi bir hücum sergileyen Lakers farkı 70-70’e getirmeyi başardı. Butler’ın müthiş oyunu ile 8-0’lık seri yakalayan Miami farkı 8’e çıkardı. Kriz anlarında Lebron’un hücumda etkin rol oynaması ile Lakers farkı bire indirdi. Maçın son dakikaları her iki takım adına hücumda kısır geçse de, Miami’de Duncan Robinson’ın hücumda sorumluluk alması ile üçüncü çeyrek 88-82’lik skor ile Miami üstünlüğü ile geçildi.

Son periyota da Robinson’un etkin rol oynaması ile farkı açan Miami Heat oyunu elinde tuttu. Lakers hücumda Anthony Davis ve Lebron James ile sayılar üreterek oyunda kalmaya çalıştı. Maçın bitimine 6 dakika kala Kentavious Caldwell-Pope’un üç sayı isabeti ile öne geçen Lakers molaya 97-96’lık skor ile önde girdi. Maçın son dört dakikası karşılıklı sayılar ile geçti ancak Duncan Robinson’un bulduğu üç sayı isabeti ile farkı 2’ye çıkaran Miami maçın bitimine üç dakika kala farkı 2’ye çıkardı.

Maçın son iki dakikası Lebron James ve Jimmy Butler’ın düellosu ile geçti. Maçın son 45 saniyesine girilirken skor 106-105 Lakers üstünlüğünde geçildi. Jimmy Butler’ın iki serbest atışı ile öne geçti. Anthony Davis ile sayı bulan Lakers tekrar öne geçti. Miami Jimmy Butler ile tekrar iki serbest atış kazandı ve sayıya çevirerek bitime 16.8 saniye kala 109-108’lik skor ile tekrar öne geçti.

Bitime 5 saniye kala Danny Green’in üçlük atışı isabet bulmadı. Ribaunt’u alan Morris şutu kaçırdı. Bitime son 2.8 saniye kala Miami topu kenardan oyunu soktu ve akabinde Lakers faul yapmak zorunda kaldı. İki serbest atışı da isabete çeviren Robinson skoru 111-108 yaptı. Son 1.6 saniye topu oyuna sokan Lakers, Lebron James ile üçlük denesede başarısız oldu ve 111-108’lik skor ile Miami Heat maçı kazanarak seriyi 3-1’den 3-2’ye getirdi.

Lakers’da Lebron James 40 sayı 13 ribaunt 8 asistlik harika bir performans sergilerken, Anthony Davis ise 28 sayı 12 ribaunt ve 3 asist ile oynadı.

Miami’de ise Jimmy Butler 35 sayı 11 ribaunt 11 asistlik harika performansı ile triple-double yaptı ayrıca Duncan Robinson’un 26 sayısı galibiyette önemli faktör  oldu.

Serinin 6. maçı pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 02.30’da oynanacak.ü

                           Hasan Sezgin  KARABULUT

Yorum Gönder

0 Yorumlar