HAKKINDA - Hempa Entelekya

HAKKINDA



   Merhaba arkadaşlar,
Hakkında kısmını direkt olarak paragraflar şeklinde oluşturmaktansa soru-cevap olarak ilerlemeyi daha mantıklı buldum. Böylelikle merak ettiğiniz bir konu için ille de tüm konuları okumanız gerekmediği gibi, zamandan tasarruf edebileceksiniz ve okurken yaşayabileceğiniz olası bir bunaltıyı engellemiş olacağız.

1-) Hempa Entelekya nedir ve ne zaman kuruldu?

    27 Haziran 2019 tarihinde kurulmuş olan Hempa Entelekya, deneysel bir yapıdan oluşan ve kendini "denemek" isteyen kimselerden oluşan bir topluluktur.


2-) Adının anlamı nedir ?

     Sözlük anlamı olarak bakacak olursak, Hempa:Omuzdaş, Entelekya: Aristoteles'e göre her varlığın erişmeyi amaçladığı, maddeye biçim veren, olanağı gerçekliğe dönüştüren etkin ilke demektir.
 Bu sözcüklerin birleşmesiyle ortaya birçok farklı anlam çıkabilir. Muhakkak ki çıkan anlamlardan bazıları yanlış da olacaktır. Bu yüzden, belki daha en başından bu konuya açıklık getirmek gerekir. Lakin, herhangi bir ismin kendi anlamından önce karşıdaki kimseye göre şekillenen anlamı tarafımızca daha değerli görülmektedir. Bu yüzdendir ki, bazı kimselerce  yanlış da anlaşılsa, yorumlama kısmı tamamen sizlere bırakılmıştır.


3-) İçeriği nelerden oluşuyor ?

    Yazı paydasında buluşan birbirinden farklı birçok alanı konu edinmektedir. Gelecekte oluşabilecek alanlar, bu konulardaki "yetkin" kişiler vasıtasıyla olacağından, hemen hemen her alanın dahil edilmesi muhtemeldir.


4-) Misyonu nedir ?

    Kişi özelinde başlanılmış olan bu deneyi genele taşımak, dert edindiğimiz meseleleri aktarabilmek, dokunabildiğimiz kadar insana dokunabilmek, deneye yani ekibe ortak olan kimselerin gelişebileceği bir fırsat yaratmak  ve deneye tanıklık eden sizlerin de  bu gelişimde bizlere yardımcı olabileceği bir ortam oluşturmak misyonuyla kurulmuştur.


5-) Vizyonu nedir ?

    Her alanda birçok  "yetkin" kimselerden oluşan geniş bir ekip kurarak hedeflerimizi ve hedeflerini  paylaşmak, dokunmayı hedeflediğimiz insan  sayısını olabildiğince çoğaltmak, ortak bir fikir etrafında toplanmak yerine birbirinden farklı fikirlerin ortak bir yerde toplanmasını sağlamak ve bu deneydeki deneklerin yani ekibin ve topluluğun fark edilebilir derecede gelişmesini sağlamak düşünceleri vizyonumuzun temellerini oluşturmaktadır.


6-) Ekibe katılmak için hangi koşullar gerekiyor ?

  
Ekibe katılmak meselesi, deyim yerindeyse, taşın altına elini koymakla alakalıdır. Taşın altına elini sokmuş bir kimse için, karşısından da bunu beklemek haklı bir yakarış gibi gözükebilir. Lakin bu durum, öyle gözükse de öyle değildir. Ayrıca, taşın altına elini koymak, başka bir kimse tarafınca dayatılmadan kendi isteğimizle gerçekleştiği zaman daha doğru ve anlamlı olduğundan öğretilebilecek değil de öğrenilebilir bir olgudur.
  Aslında bakarsanız, taşın altına elinizi koymak için tek ihtiyacınız olan "taşın" derdine düşmek ve bu derdi, elinizden daha değerli görmektir. Yani demem o ki, bu derdi dert edinmiş kimselerden biriyseniz, hangi alanda ve kaç yaşında olduğunuz, ilk defa deneyecek olmanız yani tecrübesiz oluşunuz ve kendinizi istek konusunda yeterli bulsanız bile, yazı oluşturmak kısmında yetersiz görmeniz hiç önemli değildir. Önemli olan taşı dert edinmeniz ve bu derdi elinizden daha değerli görmenizdir.
                                                                                       
                                                                                                    Enes Emrullah KASAPÇI



Email Hesabı:


Delivered by FeedBurner