NBA FİNAL SERİSİ 4. MAÇ: LOS ANGELES LAKERS-MİAMİ HEAT - Hempa Entelekya

NBA FİNAL SERİSİ 4. MAÇ: LOS ANGELES LAKERS-MİAMİ HEAT

NBA final serisinin dördüncü maçı bugün sabah saat 04.00’de oynandı. Los Angeles Lakers ve Miami Heat arasında oynanan final serisinin dördüncü maçının özetini ve önemli notları sizlere elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım.

Maçın ilk bölümü başa baş geçerken, Lakers’da Kentavious Caldwell-Pope ilk beş dakikada 8 sayı üretti. İlk molaya 12-10 luk Miami Heat üstünlüğü ile girilirken mola dönüşü 5-0’lık bir seri yakalayan Lakers 15-12 öne geçti Geçtiğimiz maçta hücum da tutukluk yaşayan Davis’in hücumda etkin oluşu ile farkı elinde tutan Lakers savunmada Jimmy Butler’ı durdurmakta zorlandı. İlk periyot 27-22 Lakers üstünlüğü ile geçildi.

İkinci periyota 11-2’lik seri ile başlayan Miami, Lakers’a mola aldırmayı başardı.Mola dönüşü her iki takımın top kayıpları ile geçildi Maçın sonlarına doğru karşılıklı sayılar ile geçerken her iki takımda savunmada etkili performans sergiledi ve ikinci periyot 49-47 Lakers üstünlüğü ile tamamlandı.

Üçüncü periyota her iki takımda çok sıkı savunma ile başladı ve sayı bulmakta zorlandı. Lebron James’in hücumda aktif bir rol oynamaya başlaması ile beraber Lakers farkı 5’e çıkardı. Duncan Robinson’un hucümla sorumluluk alması ile beraber oyunda kalmaya çalışan Miami cephesi, üçüncü periyotun sonuna kadar Lakers’ın peşinden gelmeye devam etti. Üçüncü periyot 75-70’lik Lakers galibiyeti ile tamamlandı.

Son periyottun ilk dakikaları karşılıklı sayılar ile devam etti. Lakers kaçtı Miami kovaladı. Maçın son bölümleri başa baş geçti. Son periyotta fark 5 sayıyı geçmedi. Miami hücumda Tyler Herro’nun da etkin bir rol almasıyla beraber daha da rahat sayı bulmaya başladı. Bitime son iki dakika kala Caldwell-Pope’un sorumluk alması ile fark 7’e çıktı. Jae Crowder’in üçlüğü ile farkı dört sayıya indiren Miami son bölümlerde Lakers savunmasını geçmekte zorlandı ve Davis’in oyuna ağırlığını koyması ile bitime 35 saniye kala farkı 9’a kadar çıkardı. Maçın sonunda 102 –96 skorluk sonuçla ayrılan Lakers, seriyide 3 -1 yaparak önemli bir avantaj elde etti.

Lakers’ta Lebron James 28 sayı 12 ribaunt 8 asist ile oynarken, Anthony Davis maçı 22 sayı 9 ribaunt ve 4 asistle tamamladı.

Miami Heat’de ise Jimmy Butler’ın 22 sayı 10 ribaunt 9 asistlik performansı ve Tyler Herro’nun 21 sayısı galibiyete yetmedi.

Serinin 5. maçı cumayı cumartesiye bağlayan gece 04.00’de oynanacak

                Hasan Sezgin KARABULUT.

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar