NBA FİNAL SERİSİ 3. MAÇ: LOS ANGELES LAKERS-MİAMİ HEAT - Hempa Entelekya

NBA FİNAL SERİSİ 3. MAÇ: LOS ANGELES LAKERS-MİAMİ HEAT

NBA final serisinin üçüncü maçı bugün gece yarısı saat 02.30’da oynandı. Los Angeles Lakers ve Miami Heat arasında oynanan final serisinin üçüncü maçının özetini ve önemli notları sizlere elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım.

İki takımda boyalı alandan bulduğu sayılar ile maça başladı. Miami Heat bulduğu iki üçlük isabeti ile öne geçti. Lakers’ın üst üste top kayıpları yapması ile molaya 16-8 üstünlükle giren Miami Heat Jimmy Butler’ın etkili oyunu ile ilk çeyreğide 26-23 önde kapattı.

İkinci çeyreğin ilk üç dakikası her iki taraf için kısır geçse bile Miami Heat’in iyi hücüm etmesi ve Lakers’da Kyle Kuzma’nın ekstra performansı ile 58-56’lık Miami galibiyeti ile kapandı.

Üçüncü çeyreğin başlarında Miami Heat 10-0’lık bir seri yakaladı ve farkı 12 ye kadar çıkardı. Anthony Davis’in hücümda ritim bulamaması ve Lakers sayı opsiyonlarının yetersiz kalması oyunu Miami’nin elinde tutmasını sağladı.

Üçüncü çeyreğin sonlarına doğru ritim bulan Anthony Davis ile oyunda kalmaya çalışan Lakers Rondo ve Lebron’un da devreye girmesi ile farkı eritti. Son çeyreğe 85-80 lik Miami galibiyeti ile girildi.

Son çeyrekte  7-0’lık bir seri yakalayan Miami oyunu elinde tutmaya devam etti. Lakers hücumda Markieff Morris ile ayakta kalmaya çalışsa bile savunmada Jimmy Butler’ı durduramadı ve son iki dakikaya 7 sayı fark ile geride girdi. Maçın sonunda reaksiyon gösteremeyen Lakers, maç boyu oyunu elinde tutan Miami’ye yenik düştü. Maçı 115-104’lük skorla kazanan Miami Heat seriyi 2-1’e getirdi.


Miami cephesinde Jimmy Butler 40 sayı 11 ribaunt ve 13 asist ile triple-double yaparak maçı tamamlarken, Tyler Herro ve Kelly Olynyk maçı 17’şer sayı ile tamamladı.

Lakers’da ise  Lebron James’in 25 sayı 10 ribaunt ve 8 asistlik katkısı galibiyete yetmedi. Kyle Kuzma ve Markieff Morris maçı 19’ar sayı ile tamamladı.

Serinin dördüncü maçı salıyı çarşambaya bağlayan gece saat 04.00’da oynanacak.

                        Hasan Sezgin KARABULUT

Yorum Gönder

0 Yorumlar