NBA FİNAL SERİSİ 2. MAÇ: LOS ANGELES LAKERS-MİAMİ HEAT - Hempa Entelekya

NBA FİNAL SERİSİ 2. MAÇ: LOS ANGELES LAKERS-MİAMİ HEAT

       NBA final serisinin ikinci maçı bugün sabah saat 04.00’de oynandı. Los Angeles Lakers ve Miami Heat arasında oynanan final serisinin ikinci maçının özetini ve önemli notları sizlere elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım.

Maça Bam Adebayo ve Goran Dragić’den yoksun çıkan Miami Heat birinci periyota ikişer üçlükle başlarken, Lakers cephesi ise Dwight Howard ve Anthony Davis in pota altından bulduğu sayılar ile başladı. Lakers’ın sıkı savunması ile ilk molaya 14-8’lik Lakers üstünlüğü ile girildi.

Mola dönüşü alan savunmasına dönen Miami Heat, Lakersı bir iki hücum durdursa bile Lebron önderliğinde ki Lakers savunmanın kilidini kırmayı başardı. Miami Heat’de geçen maçta sayı üretemeyen Duncan Robinson, ilk sayılarını çeyreğin bitimine 4 dakika kala serbest atışlardan üretti. Maçın sonuna doğru pota altını etkili kullanan Lakers cephesi ilk periyotu 29-23’lük skorla önde bitirdi.

İkinci periyota hızlı başlayan Lakers, Lebron James’in üst üste sayıları ile farkı 13 sayıya kadar çıkarttı. Miami’de Jimmy Butler’ın hücümda sorumluluk almasıyla Miami Heat maçın içinde kalmaya devam etti ancak ikinci periyotun ortalarında ve sonlarında Lebron James ve Rondo’nun etkili oyunu ile devreyi 14 sayılık fark ile 68-54 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikaları karşılıklı sayılar ile geçti. Anthony Davis’in ilk dört dakikasında 9 sayı üretmesi ve Lebron James’in hücumda aktif rol alması ile oyunu alan Lakers molaya 82-64 önde girdi. Miami Heat hücumda Kelly Olynyk, Tyler Herro ve Jimmy Butler’ın reaksiyon göstermesiyle maçta kalmayı başardı. Üçüncü periyot 103-93’lük Lakers üstünlüğü ile tamamlandı.

Son periyot karşılıklı sayılarla geçti. İlk üç dakika fark 10 bandında gidip geldi. Miami hücümda iyi olmasına rağmen maç boyu Lakers hücumlarını durduramadı. Jimmy Butler’ın hücumda etkin bir rol alması farkı kapatamadı. Maçın sonunda Lakers, Miami Heat karşısında 124-114 galip gelerek seriyi 2-0’a getirdi.

Los Angels Lakers’da Lebron James 33 sayı 9 asist ve 9 ribaunt ile oynarken Anthony Davis ise 32 sayı 14 ribaunt ile tamamladı.

Miami Heat’de ise Jimmy Butler 25 sayı 13 asist ve 8 ribaunt ile oynarken Kelly Olynk maçı 24 sayı 9 ribaunt ile tamamladı.

Serinin üçüncü maçı pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 04.00’da oynanacak.

                      Hasan Sezgin KARABULUT

Yorum Gönder

0 Yorumlar