Bitmeyen Döngü: DEĞİŞİM - Hempa Entelekya

Bitmeyen Döngü: DEĞİŞİM

       Kafanızı çevirip etrafınıza bakın, pencereyi açıp etrafa göz gezdirin yada durun ve sadece içerisinde yaşadığınız hayatı bir düşünün. Peki fark edebildiniz mi, neler değişmiş? Aslında farkında olduğunuz yada olmadığınız her şey bugün, dünden biraz daha farklı..

      Aklınıza gelebilecek her şeyi değişim olarak söyleyebiliriz aslında; uyanıp gözünüzü açtığınız yeni bir günü, günlük yaşamda tutumlarınızı, alışkanlıklarınızı, ihtiyaçlarınızı düşünün. Geçen ay aldığınız ayakkabınız dahi artık ilk günkü kadar yeni değil mesela, hatta ilişkileriniz bile değişiyor; önceden arkadaş olduğunuz şu an hiç konuşmadığınız insanlar var mı ? Belki de ölümü bile bir değişim, bir değişimler sonucu olarak kabul edebiliriz.

       Var olan her şey, her geçen gün başkalaşmaya mahkumdur ve bizler istesek de istemesek de bu değişimin bir parçayız; birlikte evriliyor, dönüşüyoruz. Değişim, her alanda yaşamımız için vazgeçilmez ve süregelen bir hal alıyor.

                               

        Değişimden yaşamımızdaki yerinden bahsetmişken değiştiğimiz kadar değiştirdiğimiz gerçeğini de unutmamak gerek. Tıpkı etkilendiğimiz kadar etkilediğimiz gibi yine bir domino taşı misali değiştiğimiz gibi değiştirdiğimiz bir etkileşim süreci içerisinde yer alıyoruz. 

       Peki siz bu değişim döngüsünün neresindesiniz?                          

    ” Hepimizin içinde bir yerlerde dünyayı değiştirme gücü var” diyor,  Roald Dahl.  Ya siz nasıl düşünüyorsunuz, cümlelerimiz, düşüncelerimiz yada eylemlerimiz; sizce de güçlü bir değişim yaratabilir mi dersiniz? Tek başına insan neleri değiştirebilir ki, dediğinizi duyar gibiyim. Belki de yanılıyoruzdur ve her şeye başlayabilmemiz için bir kırılma noktası tam da buradan geçiyordur. Sizce bizlerin de değişim denen bu akışa dahil olması, bir yerden değişmeye, değiştirmeye başlaması denemeye değer değil mi?Yolumuzu aydınlatacak meşalelere bizi ulaştıracak ateş o içimizdeki küçücük umutlardan, kıvılcımlardan geçiyordur kim bilir?

          Küçük bir grup düşünceli, kendini adamış yurttaşların dünyayı değiştirebilceklerinden şüpheniz olmasın. Aslına bakarsanız, dünyayı değiştiren tek şey bu.         -Margaret Mead                                                    

 

                                     Hilal DEMİRCAN

Yorum Gönder

0 Yorumlar