KAFES - Hempa Entelekya

KAFES


  Kafesin içinde bir kuş düşünün bir taraftan tüm her şeyi elinden alınmış özgürlüğü kısıtlanmış bir yandan da dışarıdaki tehlikelerden korunsun diye kilitlenmiş bir kuş. O yemyeşil doğayı, denizin sesini, bulutların maviliğine hasret kalmış. Semada süzülürken diğer kuşlar ile şenlik içinde şimdi kafesin içinde bir o yana bir bu yana bakıp duran kanatlarını açmaya çalışsa tellere çarpan kuş.
Bu muydu hayal ettiği kuşun? Nerede kalmıştı o sevinç çığlıkları daha gidecek yerleri vardı. Görmeyi beklediği farklı yeşillikler maviliklere vardı.
İşte bende kendimi o kuş gibi hissediyorum. Bir yandan her şeyi elinden alınmış özgürlüğü çevresi eğitim hayatı bir yandan lanet bir hastalıktan korunsun diye içeride tutulmuş.
Neydi bu korku herkesin korktuğu şey? Yüzyıllardır hayatın gerçeği olan ölüm mü? Evet tam olarak ölümden kaçıyoruz. En büyük emellerimizden birisi değil mi zaten yaşamak. Kendimizi hastalıktan değil ölümden korumuyor muyuz şuan?
Evet kendimizi ölümden koruyoruz. Kendimiz ile baş başa kaldığımız bir dönemdeyiz. Kafesimizin içinde kendimizi sorgulamamız için uzun bir süre sunuldu. İçimize döndüğümüz çevremizle iletişimizin sınırlandığı bu süreçte soruyor muyuz kendimize neler yaptık bu dünyada? Daha ileriye taşımak adına varlığımızı neler yapabiliriz? Belki de bu kadar kötü olay bize  yaşama daha da sıkı tutunmamız gerektiği mesajını vermek için geldi. Evimizden çıkmaya başladığımız süreçte ilk yapacağımız şey sevdiklerimize ve dünyaya daha farklı bir şekilde görmemizi sağlayacak belki de. O sımsıcak güneşin altında bir sahil kenarında sevdiklerinizle beraber yürürken her zaman yanımızdaki insanların bir gün var olmayacağını yaşadığımız güzel günlerin bir daha geri gelmeyeceğini bilerek yürüyün ve bundan sonra her şeye daha bir sevgiyle bakın kendinize, ailenize, arkadaşlarına, çiçeğe ,hayvana. Çünkü bir gün şimdi olduğu gibi hepsinden mahrum kalacağımız zamanlar tekrar olabilir.

  UNUTMA HAYAT KISA KUŞLAR UÇUYOR!

                                            Kübra TUNA

Yazılarımızdan anında haberdar olmak ve bizi desteklemek için abone olmayı unutmayınız.

Email Hesabı:


Delivered by FeedBurner

Yorum Gönder

0 Yorumlar