INTO THE WILD - Hempa Entelekya

INTO THE WILD



IMDB: 8.1(2007)
Filmin Müziği: İşte Gidiyorum-Kazım Koyuncu
Kim ile İzlenmeli?: Doğayı sev yeşili korucular, hippiler, kampçı ve gezgin arkadaşlarla izlenebilir.

Yönetmen: Sean Penn
Oyuncular: Emile Hirsch, Kristen Stewart, Vince Vaughn

Belki de çoğumuzun söylediği “Alıp başımı gidesim var buralardan.” lafını gerçekleştirmiş olan Christopher Mccandless’ in gerçek hayat hikayesi.
İnsanlara ilham olabilecek ya da "ne yapıyor bu deli" dedirtebilecek ayarsız bir filmle devam ediyoruz.
İzlerken nerde benim sırt çantam deyip ayaklanıcakken sonlarına gelince otur otur sonra şey ederiz moduna girdiğim film. Eğer birilerinin hayatı film olacaksa bu adamın hayatı çok yerinde bi tercih olmuş.
Hayallerinin peşinden gitmek mi, istemediği bi hayatı yaşamaktan kaçmak mı, yoksa delilik mi? Evin var, araban var , manito da var e anne baba da sağ, para da gani. E insan diyor içten içe daha ne istiyorsun hıyarağası. Ama bide onun yerine koymamız lazım kendimizi. Bunlar her insanı tatmin edecek şeyler değil. Okulu dereceyle bitirmek, iyi bir kariyere sahip olmak, zengin olmak , başarılı olmak... say sayabildiğin kadar. İnsan her zaman arayışta olmuştur, olacaktır. Kendini mutlu edecek şeyin peşinden gidilir çoğunlukla ve bunların bizi mutlu etmeyeceğinden haberimiz bile yoktur. İşte bu abimiz bazı şeyleri farketmiş ve ”Lan Chris okulu bitirdin 6 ay askerlik var. Bitirip gelsen,iş bulsan, para biriktirsen,sözüydü nişanıydı beyaz eşyasıydı falan filan derken çoluk çocuk ohoo kim uğraşacak bunlarla.” demiş ve evlilik için kredi çekmesine gerek kalmadan takmış sırtına çantayı vurmuş kendini dağlara bayırlara. Böyle bakınca Chriscim haklı gibi bu yola çıkmakta.
Boş yapmayı bırakıp filme dönersem arayışta olduğunun farkında bir insanoğlunun başına gelen kah eğlenceli kah üzücü yolculuğu anlatılıyor. Farkında olan dememin sebebi ise her insan arayış içinde. Kimisi farkında kimisi hayvan gibi içgüdüsel yaşıyor. Aaa kadın evleneyim de çocuğum olsun soyum ilerler. Aaa para kazanayım da xmax 78 pro lite alayım da hava atıp mutlu olayım. Demek istediğim şey şu mevzu telefonu almakta değil onun havasına kapılmakta. Her neyse bu tarz yaşamayan insanlar bişeyleri değiştirmek veya bişeylere dokunabilmek istiyolar. Bu insanların da ya filmi çekiliyor ya da çekilen filmleri başkalarına anlatılmaya çalışılıyor. :):)
Teknik olarak bakarsak diyeceğim ama fazla bilgim yok haliyle. Yine de şahsi düşüncem oyunculuğuna ağzımı açmıyacağım Sean Penn yönetmenlik işini becerememiş gibi geldi bana.(Ben kimsem artık.) Filmi biraz hissetmek lazım. Bunu da yeri gelir açıyla, yeri gelir bi müzikle her neyse işte sağlarsın. Gerekli duyguyu tam yaşatamadığını düşünüyorum. Biraz basit kalmış. Çok daha keyifle izlenir kılınabilinirdi.
Ama yine de güzel film tavsiye edilir, edildi..

                                       Furkan COŞ


Yazılarımızdan anında haberdar olmak ve bizi desteklemek için abone olmayı unutmayınız.

Email Hesabı:


Delivered by FeedBurner

Yorum Gönder

0 Yorumlar