FİLM ÖNERİSİ: 12 ANGRY MEN - Hempa Entelekya

FİLM ÖNERİSİ: 12 ANGRY MEN



IMDB: 8.9(1957)
Filmin Müziği: İlahi Adalet-Demet Akalın :)
Kim ile İzlemeli: Hukukçularla

Yönetmen: Sidney Lumet
Oyuncular: 12 tane adam var hepsini yazmim pek meşhur biri yok

En iyi senaryo dalında ödül mü? En iyi oyuncu ödülü falan ooo iyi iyi.  Baştan söyliyelim de kalitenin kokusu gelsin. IMDB’de top 250 nin içinde yer alan siyahlı beyazlı eski bi film.
Reginald Rose adındaki abimizin oyunundan uyarlanmış kısa, net, ana fikri belli bi film.
Suçluluğu netleşmemiş bir çocuğumuz var. Ama bütün ipuçları çocuğu mevlana kıskacına almış sen suçlusun diye bağırıyor.
Amerikan mahkemelerini az çok filmlerden biliyoruz. Jüri üyelerinin kararı neticesinde gerekli ceza veriliyor ya da beraat ediliyor. Gerçi filmde bu durum hukuksal olarak yanlış anlatılmış diye duydum ama çok da umrumda değil. Hukukçulara havale ettim. Neyse işte bizim de 12 jüri üyemiz var. Filmin adından anlaşıldığı üzere 12 kızgın elemanın kendi aralarındaki hararetli tartışmalarını izliyoruz. Film tek bir odada geçiyor. Çok uzun bi film değil bu yüzden sıkıcı bi yanı olduğunu düşünmüyorum. Film zaten keskin köşeli karakterlerden oluştuğu için çok fazla içeriğini anlatmak istemiyorum. İzlemeye gerek kalmaz sonra.
Önyargı, bencillik, liyakat kavramları bence  çok güzel ele alınmış. Bu filmi izlemeden önce önyargıyla yaklaşmış olmam biraz ironik idi. 1,5 saatlik bi film boş boş oturacağımıza bu film izlenir yani. Cinayet var silah yok,kan yok, leş yok, gürültü yok. Tertemiz masrafsız film çekmişler. Notumu verdim izlenesi.

                                                Furkan COŞ


Yazılarımızdan anında haberdar olmak ve bizi desteklemek için abone olmayı unutmayınız.

Email Hesabı:


Delivered by FeedBurner

Yorum Gönder

0 Yorumlar