DİZİ ÖNERİSİ: BLACK MİRROR - Hempa Entelekya

DİZİ ÖNERİSİ: BLACK MİRROR



IMDB:8.8(2011- devam ediyor) 5 sezon
Filmin Şarkısı:Aynalar-Volkan Konak
Kim ile İzlenmeli: Vakit geçirmek için izleyenlerle izlemeyin de kimle izlerseniz izleyin. Kıymetli bi dizi. Ama bence tek izleyin.

Yönetmen ve Oyuncular: Her bölüm değişiyor

Bir diziden fazlası, daha fazlası, çok fazlası...
Her bölümünde farklı bir konuyu, hikayeyi ele alan bu diziye aslında ayrı ayrı kısa filmcikler de diyebiliriz. Ana tema olarak teknoloji ve insan arasındaki bağı seçmişler.Teknolojinin hayatımıza ve psikolojimize nasıl etki edebileceğini , nasıl değiştirebileceğini gözler önüne seriyor. Bana kalırsa bilim kurgudan çok psikolojik bir dizi. Teknoloji sadece araç olarak kullanılmış.
İlk izlediğimde içimin nasıl karardığını hatırlıyorum. Kendimi ana karakterin yerine koyduğumda ne yapacağımı bilememiştim. Çoğu kişiye göre iğrenç olan ilk bölümle diziye tutuldum. Ve sonraki gelen bölümlerde aynı etkiyi yaşadım. İnsanı düşünmeye iten bi yapım. “Bi saniye ya, acaba?” dedirtiyor. Vurucu hikayelere ve sahnelere çoğu bölümünde rastlayacağınıza emin olabilirsiniz. Benim tavsiyem izlerken kendinizi ana karakter yerine koyarak izlemeniz. Siz olsanız ne yapardınız? Sizin başınıza gelse mücadele edebilir misiniz? Doğru kararları verebilir misiniz? Herkese ve herşeye güvenebilir misiniz?
Teknolojinin üst düzeyde işlendiğini de söyliyeyim. İnsanların teknolojiyle iç içe yaşadığı bu dönemi bi kaç seviye daha ileri götürerek başımıza gelebilecek olaylar sıralanmış. Bugün yaşadığımız duyguları, yaptığımız hataları, verdiğimiz kararları üst düzey bir teknoloji çağında karşımıza çıkarabileceği sonuçları bize göstermişler.
Olumlu ve olumsuz birçok etkisi var. Dediğim gibi insanı düşünmeye itiyor. Sosyal medyayla nasıl algı oluşturulur, bunun sonucunda neler meydana gelir, yapay zekanın gelebileceği noktalar, insanları nasıl materyalist ve tüketici yapabiliriz, sahte duygularla toplum mutluluk tatminine nasıl ulaştırılır gibi alt metinlerle donatılarak çevremize, teknolojiye , elimizdeki telefona , karşımızdaki bilgisayara boş boş bakmak yerine bilinçli kullanmamızı ister gibiler.
Bu diziyle alakalı söylenmesi gereken çok şey var aslında ama bilgim ve yetim fazla ayrıntıya girmemi engelliyor. Bence daha fazla irdelenmeli ve verilmek istenen mesajı doğru şekilde almak lazım. Bu kadar bık bık ettim ama bi etkisi oldu mu? Oldu. Yalan yok yani. Siz de izledikten sonra biraz düşünürseniz size de etkisi olabilir. Bi tavsiye daha vakit geçirmek için ya da aman işte dizi film ya sarıyor moruk demek yerine bişeyler almaya çalışalım. He böyle anlatınca belgesel gibi gelmesin gayet akıcı ve kısa bölümlerden oluşuyor. Düşünmeden de izleyebilirsiniz ama izlemeyin.


Dizinin Handikapı: Git gide kötüleşiyor. Son sezon beklenti altındaydı. Ve bi iki bölüm dizinin ana fikriyle alakasız boş bölümler. Kızdırdılar beni.

                                   Furkan COŞ


Yazılarımızdan anında haberdar olmak ve bizi desteklemek için abone olmayı unutmayınız.

Email Hesabı:


Delivered by FeedBurner

Yorum Gönder

0 Yorumlar